Weer een echt verhaal
13 mei 2024 - Dos Hermanas, Spanje
Vandaag gaan we Sevilla bezoeken. Door de enthousiaste verhalen van Frank zijn mijn verwachtingen hoog gespannen. En dat maakt Sevilla waar hoor. Wat een leuke stad met zoveel te zien dat je soms niet weet waar je naar moet kijken!
Na een ritje met de stadsbus staan we om 10 uur al in het centrum van de stad. We beginnen bij het Plaza de España. Echt prachtig. Het werd gebouwd tijdens de wereldtentoonstelling van 1929. Onderaan de gebouwen staan 52 tegelmozaïeken (fresco's) van alle Spaanse provincies. We kijken onze ogen uit.
Maar het plein is niet alleen heel mooi, er heerst ook een vleugje romantiek! Gondels, koetsjes met paarden en dan gaat plotsklaps een jonge Amerikaanse man op zijn knieën voor zijn vriendin en vraagt haar ten huwelijk! Natuurlijk zegt ze ja en iedereen klapt. Wat een blijdschap. Ik kijk even met een schuin oog naar Frank..... hij zal toch niet ook? (geintje).
We vervolgen onze weg door de stad. Slenteren door de straatjes en zien op elke hoek weer iets anders. Mooie gebouwen, mozaïeken, gekleurde tegeltjes. We beklimmen de Las Setas, een houten bouwwerk in de vorm van zes grote parasols. Heel bijzonder en met een mooi uitzicht over de stad (rb.gy/oojyez).
Natuurlijk is er tussendoor tijd voor een lekkere lunch en een koud biertje op het terras. Rond 16.00 uur gaan we weer terug naar de camping.
Morgen steken we de grens over richting de Portugese Algarve.
Einde van dag 6.
Isabel:13 mei 2024Mooi en leuk hoor! Die selfie maakt het wel af op het einde 😉😘
Dirk:13 mei 2024Prachtig zeg!! Ook hier ontmoeten oud en nieuw elkaar, heel gaaf!
Mats:14 mei 2024Leuke foto zo samen! 👌🏻