Alles Flysch

25 mei 2024 - Cudillero, Spanje

Vanmorgen verlaten we het camperpark voor een rit van 300 km naar het plaatsje Cudillero. Hiermee verlaten wij het meest westelijke punt van Noord Spanje met, hoe curieus (heb ik al eerder beschreven), dezelfde tijdzone als in Nederland. Dit gebied ligt geografisch zo'n 900 km westelijker dan Amsterdam. Gisteravond zaten we heerlijk in het avondzonnetje en was het om 10.30 uur nog licht.

Ons eerste stopje is een koffiestopje-met-voor-allebei-wat-lekkers-erbij waar je hier niet op leegloopt. Mea rekent € 5,10 af. Tanken is overigens ook goed te doen, na eerder € 1,41 zitten we al op € 1,35 de liter en we hebben zelfs € 1,31 gezien. Het kan dus tóch. We vervolgen onze weg naar Playa de las Catedrales en we merken dat het staartje van ons kampertje al begint te kwispelen, die is hier 4,5 weken geleden ook geweest om Marcel en Odette het moois te laten zien.

Kenmerkend voor de Noord-Spaanse kust zijn de Flysch rotsformaties bestaande uit dunne platen. Flysch bestaat uit zich herhalende cycli van sedimentaire gesteentelagen (https://nl.wikipedia.org/wiki/Flysch). Met een beetje fantasie kun je inderdaad kathedralen waarnemen maar let op dat je hier niet komt als het vloed is, dan kun je het strand niet op. Wij zijn er dus op het drukste moment van de dag maar dat blijkt nog mee te vallen t.o.v. het hoogseizoen, dan moet je een tijdslot reserveren. Dan dus wel een vloed aan mensen.

Tegen 4 uur sturen we Camping l'Amuravela op 'to enjoy our little peace of paradise while you discover a unique environment', zo vertelt de campingfolder. Keurige plek weer en klaarblijkelijk veel te beleven, maar we blijven maar een nachtje. Opnieuw viele Deutsche Leute im Ruhestand die meerdere maanden op pad zijn. Het lijkt alsof de vergrijzing bij onze Oosterburen eerder is toegeslagen dan bij ons. En hoe lang kun je er over doen om elkaars camper te bekijken....

En om vandaag lekker internationaal af te ronden, maken we een heerlijke Griekse salade. Specialiteit van Mea's zwager Anthony en we hebben de laatste keer goed opgelet. Bon appetit.

Einde van dag 18.

1. Mats:
    25 mei 2024
    Ziet er toch partij fantastisch uit!
  2. Valentine:
    26 mei 2024
    Prachtige reis hoor!
  3. Han Molenaar:
    26 mei 2024
    Heb weer genoten van je reisverhaal, je kan het zo lekker smeuïg vertellen.
    En de prachtige foto’s erbij. Het is zeker een prachtige reis.