Joost Klein
11 mei 2024 - El Puerto de Santa María, Spanje
We beginnen de dag in een rustig tempo. Ontbijtje, koffietje met opgeschuimde melk, precies zoals het hoort. Het is nog heerlijk fris buiten.
De Spanjaarden staan o.a. bekend om hun temperament en dat ontgaat ons niet als enkele plaatsen verderop een woordenwisselingen snel uit de hand loopt. Op onze campingplek is alles pais en vree.
Om 12 uur nemen Mea en ik de ferry die ons in 30 minuten van El Puerto de Santa María naar Cádiz brengt. De wandeling naar de terminal doorkruist een onooglijke wijk maar de boottocht is heerlijk. Cádiz is een oude havenstad in Zuidwest-Spanje en fungeert als vissers- en passagiershaven, met onder meer een veerdienst op de Canarische Eilanden.
Omdat we vooralsnog slechts stokbrood eten voor ontbijt met zero voedingswaarde, schuiven we niet al te laat aan aan een lunchtafeltje. Daar ontbreekt het hier niet aan. Je moet wel rekening houden met opdringerige muzikanten (de Spaanse Saskia en Serge) die naast je tafel een luidruchtige Flamenco ten gehore brengen en vervolgens geen ruimte laten de muziek niet te waarderen met een geldelijke bijdrage. Aan het eind klapt oma ook nog even mee, prachtig. Het eten is goed.
We bekijken de stad en komen tot de conclusie dat je niet altijd een 10 kunt gooien. We waarderen Cádiz met een 6. Het authentieke is te veel verdrongen door het nieuwe, waarbij over smaak valt te twisten. Gevalletje vergane glorie. Wel een lekkere ijsjeswinkel gevonden! Om 18.45 uur pakken we de ferry terug. Wat een prachtige zonnige dag.
Tot slot nog hét nieuws van vandaag, dat als we dit jaren later nog eens teruglezen zo van weet je nog, Nederland mag vanavond met Joost Klein niet meedoen aan het songfestival. Diskwalificatie. Wat zal ik eraan toevoegen….
Morgen richting Sevilla.
Einde van dag 4.