Dáár kun je lekkere tapas eten!

9 mei 2024 - Alhaurín de la Torre, Spanje

Vanmorgen worden Mea en ik best relaxed wakker. Smal bedje maar OK, de zon schijnt. Tijd voor een duikje in het zwembad. Dit is normaliter tekst van Mea maar ik lig er als eerste in. Heerlijk verfrissend moet ik zeggen en een huis met een zwembad, dat kennen wij niet uit Nederland. Daarna een ontbijtje, prima start van de dag. Maar eerst nog de camper poetsen….

Na een siësta - we passen ons snel aan - gaan we om 3 uur richting Málaga, de op vijf na grootste stad van Spanje en met een inwonertal van 561.250 (https://rb.gy/mwb0v1) ongeveer net zo groot als Den Haag. Best een grote stad dus, maar daar merk je niet eens zo veel van. Málaga Centro ligt op 30 minuten rijden van Alhaurin.

Onze taxichauffeur naar Schiphol gisteren heeft ons getipt vanavond te gaan eten in het beste tapasrestaurant van de stad, El Mesón de Cervantes. ‘Daar heeft nog niemand niet lekker gegeten’. Onze review volgt later.

We verkennen de stad te voet maar het bekijken van Málaga komt grotendeels neer op een verkenning van de horeca. Het worden er in totaal drie. Wat verder opvalt is de relaxte sfeer, iets wat kennelijk bij Spaanse steden hoort. Ook meegemaakt in Sevilla, nergens een gevoel van onveiligheid en overal heerlijk geroezemoes in plaats van opstootjes en ander ongein.

Op het Plaza de la Merced, een heerlijk plein met dito horeca aan de rand van de oude stad, heb ik een hernieuwde kennismaking met de tandeloze zanger van het Cubaanse levenslied die nog steeds op zoek is naar zijn stem. Het is niet om aan te horen maar het levert hem kennelijk genoeg geld op, waarschijnlijk geven mensen uit medelijden. In 2017 was hij er ook al.

Om half 8 hebben we gereserveerd in het restaurant. Nou dáár kun je lekkere tapas eten. Het verdient onze ongecensureerde aanbeveling en ik zou voor de vistapas gaan.

Morgen begint de camperreis.

Einde van dag 2.

1. Han Molenaar:
    11 mei 2024
    Mooie foto’s jullie genieten en ik ook