Bom dia

16 mei 2024 - Lagos, Portugal

Vanmorgen worden we wakker met licht gespetter op het dak. Dat is natuurlijk niet de bedoeling maar Weeronline vertelt ons dat het weer een mooie dag gaat worden. Mea heeft gisteren een dagje niks aangekondigd, we zitten maar net iets boven dat uitgangspunt.

Informatie zoals het weer doen we voornamelijk op 4G, Wifi is op veel campings toch wel een dingetje. Mijn strijdwijze inmiddels is bij de receptie in te loggen op het netwerk en met de Wifi streepjes op de telefoon naar een staanplaats te rijden met (net) voldoende bereik. Op Campismo Orbitur werkt deze methode echter niet terwijl de campingnaam iets buitenaards doet vermoeden. Een knappe Wifi hoort daar natuurlijk bij - inmiddels een basisbehoefte - maar buiten de receptie is de ontvangst nul. Bij het restaurant wel volop bereik. Boefjes die Portugezen.

We lezen dat PVVVVDNSCBBB+ een akkoord op hoofdlijnen hebben gesloten. Benieuwd wat dat Nederland gaat brengen. Ondertussen gaat het bom dia, buenos dias, bonjour, buongiorno, good morning, Guten Morgen en zelfs god morgen ons goed af. Dat laatste omdat we veel Deense series kijken op Netflix. Maar als er nu al zoveel mensen zijn uit al die verschillende landen, hoe is het hier dan hoogzomer? Net als in Italië twee jaar geleden (bijvoorbeeld Cinque Terra) zie je de druk op de Algarve toenemen. Dat heeft helaas z’n uitwerking. Geen best wegdek, ander achterstallig onderhoud, vercommercialiseerde toeristenattracties, uit de grond gestampte appartementencomplexen. Tja….. Morgen verplaatsen we ons noordwaarts langs de Atlantische kust en hopen we het meer authentieke Portugal te ontdekken.

We springen op de fiets voor een laatste zicht op de grillige zuidelijke kustlijn en lunchen in Lagos, restaurant The Garden. Fijn hoor daar. Terug op de camping faseren we de dag rustig uit met een tukkie (ik), zwembadduikje (Mea) en een borreltje (samen). Ik geloof dat we vanavond iets van een maaltijdsalade doen.

Einde van dag 9.

1. Marlies: